3 ting du skal kunne før du kan sejle i havkajak selv

Forårsolen er endelig kommet, og nu kan vi ikke vente med at komme ud i naturen – det er heldigvis en af de ting, som pandemien ikke har sat en stopper for: naturen er altid tilgængelig for os. Et af de allerbedste måder at komme tæt på naturen, er i en havkajak – du har måske nok set dem sejle forbi i morgensolen. Og det er faktisk slet ikke så svært at blive klar til at hoppe i en havkajak, med et havkajak kursus kan du hurtigt lærer de vigtigste ting, så du med sikker hånd og sind kan sejle ud og finde overskud og ro.

Kom sikkert i gang med havkajak

Det er altid en god ide at tage et kursus inden du begiver dig ud på egen hånd i en havkajak, så har du nemlig sikkerheden i orden, og du kan nyde naturen fuldt ud.

Det vigtigste, du skal kunne, og som du kan lære på et havkajak kursus, er:

  1. Femadroning og roning baglæns: Den første her giver måske nok sig selv, men ikke desto mindre er det en god ting at kunne teknikken bag, så du kan komme sikkert rundt uden at spilde dine kræfter.
  2. Ind- og udstigning samt at lægge til en bred: En essentiel del af at sejle i kajak er, at man kan komme både ind og ud af den, og på et kursus er den en super måde at blive fortrolig med din kajak.
  3. Svømning ind til breden: Det er vigtigt at have svømmeteknikken i orden og vide lidt om det vand, du sejler i, for skulle uheldet være ude er din vej ind på land via svømning.

Læs mære om havkajakker og –kurser via linket ovenfor, hvor du også kan finde din helt egen havkajak, så du kan sejle solen i møde lige så ofte, som du ønsker.