Byg af nyt badeværelse: Dette skal det indeholde

Skal du bygge et nyt badeværelse fra bunden, og vil du gerne gøre det selv, men ved du ikke helt, hvor du skal starte, eller hvad det skal indeholde? Vi har i denne artikel samlet et par gode råd til dig, der skal sammensætte badeværelse for første gang med alt, hvad det indebærer.

Planlæg design fra start

Når man vil bygge et nyt badeværelse, har man typisk en klar plan for, hvordan det skal se ud. Men denne plan skal være millimeterpræcis, fordi de forskellige elementer skal indgå på ikke særligt meget plads, hvor der også skal være rum til at navigere rundt. Har du altså planer om at installere flere håndvask i badeværelse, så skal rummet være meget stort eksempelvis, men du skal have styr på alle detaljer.

Gulvvarme eller ej?

Gulvvarme er super lækkert, og hvis det er muligt at installere, bør man også gøre det. Men der kan være mange omstændigheder, der gør, at både bliver for dyrt og besværligt. Derfor bør du grundigt overveje, om økonomien er til det, selvom hjemmet unægtelig vil stige i markedsværdi, hvis der er gulvvarme installeret. Det kan måske også føles lidt akavet, hvis der kun er gulvvarme i ét rum i huset.

Du skal have styr på din fugning

Når du skal fuge fliser på badeværelset, er det afgørende, at du ikke efterlader huller og sprækker, som kan blive fugtige, hvilket kan sprede sig til væggene. I sidste ende kan det blive nogle dyre fugtskader, som du skal have professionelle til at udbedre for dig derhjemme.