Derfor skal du have fingrene i en netværks switch

Om end vi gerne ville, kan vi ikke benægte, at størstedelen af vores privat- og forretningsliv er afhængig af en stabil netværksforbindelse i dag. Mange af os deler store mængder data med hinanden, ofte, og det kan indimellem tage lang tid og medføre store frustrationer.

Det er hér den forgudede netværk switch kommer ind i billedet. Switchen fungerer som en form for ”datablæksprutte”, der lynhurtigt opfanger og fordeler data gennem sine mange arme til alle brugere.

Men hvad er så forskellen mellem en switch og en hub

Du har måske hørt om den såkaldte hub, der til forveksling kan nævnes som et alternativ til en netværks switch. Det kan være svært for det utrænede øje at finde forskellen på de to, så her opridser vi naturligvis lige hovedtrækkene:

  • Hubben kan ses som en forsimplet version af netværks switchen
  • Den helt store ulempe er, at en hub ikke kan sende og modtage data samtidigt

Det sidstnævnte er nemlig den helt centrale fordel ved en netværks switch. Når du har købt ekstra udstyr alene med henblik på at dele data – om så det er spil, medier, tekstfiler eller store filmapper – vil du selvfølgelig alt andet lige forvente at kunne gøre det hurtigt og ubesværet. Derfor kan det ligge en dæmper på entusiasmen, hvis udstyret alene kan modtage ELLER overføre, og ikke begge dele på samme tid. Netop det er som nævnt tilfældet ved en hub, og er dermed den største ulempe ved denne.

Udover at være en bedre performende datablæksprutte, er en anden fordel ved netværks switchen også, at den til forskel for en router ikke vil have nogen indvirkning på IP-adressen. Vil du se nærmere på en netværks switch, kan du med fordel klikke dig ind på bedresignal.dk, som udbyder flere af slagsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *