Forebyggelse og behandling af sportsskader med sportstape

Som behandler af idrætsfolk – for eksempel sportsmassør eller fysioterapeut – kommer du med stor sandsynlighed ud for at skulle behandle sports relaterede skader fra tid til anden. Såvel de glade amatører som de professionelle elite atleter kommer til skade i ny og næ, og uanset om der er tale om pludseligt opståede skade som for eksempel en fibersprængning, eller om dine klienter kommer med slidskader som følge af uhensigtsmæssig belastning over tid, er det en god idé med alternativer til de konventionelle forbindinger.

I mange tilfælde er disse nemlig utroligt upraktiske, og kan med fordel erstattes af mere innovative metoder til fiksering af led, som for eksempel sportstape.

Hvad er sportstape?

Sportstape er selvklæbende bånd, som monteres på og omkring det led, hvor skaden er opstået. Sportstape er, i modsætning til eksempelvis cross tape eller kinesio tape, ganske uelastisk, og bruges i høj grad til at fastholde armen eller benet inden for en bestemt bevæge radius. Formålet er at forhindre skaden i at forværres, eller nye skader i at opstå, samtidig med at klienten stadig kan bevæge sig og holde kroppen i gang.

En forstuvning af eksempelvis anklen kræver i begyndelsen hvile for at kunne hele op, men hen ad vejen skal man på benene igen og støtte på sin fod som normalt. Ellers risikerer man muskel atrofi – og hvis man ikke støtter normalt på foden, kan man samtidig risikere, at man ved at kompensere i andre dele af bevæge apparatet belaster andre led på uhensigtsmæssig vis. Her kan sportstape hjælpe ved at støtte det ramte led, således at klienten kommer hurtigere i gang med genoptræning.

Henza.dk har igennem mange år været stor leverandør af sportstape i høj kvalitet til behandlere over hele Danmark. Kig ind på Henza.dk og find sportstape, cross tape og kinesio tape til lave priser.