Gode og nemme retter til den dovne kok

Madlavning er ikke altid det sjoveste i verden. Efter en lang dag på arbejde eller studie, kan det faktisk virke helt uoverskueligt. Måske har du ikke engang noget i køleskabet, og så skal du først ud at handle. Men der er hjælp at hente. Dette blogindlæg giver dig nemlig tips til nogle gode og nemme retter, du hurtigt kan bikse sammen på de aftener, du er lav på energi. Så sparer du også penge på dyr takeaway.

Pastaretter

Hvis du har pasta, nogle slatne grøntsager og en slat fløde, creme fraiche eller flødeost i køleskabet, er du sikret en nem og lækker aftensmad. Det er den perfekte måde at få brugt de kedelige grøntsager på, og så fungerer det godt som frokost dagen efter – koldt eller varmt. Skær dine grøntager i stykker og steg dem på en stegepande, mens du koger pastaen. Når pastaen er næsten færdig, hælder du vandet fra (lad lidt af vandet blive tilbage i bunden af gryden) og hælder fløde, creme fraiche eller flødeost i. Tilsæt evt. noget revet ost. Lad det blive godt varmt og tilsæt dine grøntsager. Og vupti – så er der aftensmad. Du kan evt. tilsætte kød sammen med grøntsagerne, men husk at bruge et andet skærebræt.

Æggekage, omelet eller spejlæg

De fleste mennesker har altid æg i køleskabet. Hvis du er en af dem, så har du faktisk grundstenen i en solid aftensmadsret. Du kan stege dem til spejlæg og servere på en skive rugbrød eller til en hakkebøf. Eller du kan piske dem sammen med lidt mælk, salt og peber og stege det på panden ved lav varme, til det bliver til en omelet. Her kan du tilsætte grøntsager, kød og evt. revet ost. Kan f.eks. serveres med rugbrød, purløg eller sprødstegt bacon.