Godt basisværktøj til den nye husejer

Er du lige flyttet fra lejlighed til et hus for allerførste gang? Så er der helt sikkert noget værktøj, som du har brug, men som du ikke har i forvejen. I et hus er der nemlig mange flere ting at ordne end i en lejlighed. Det kan være rart at have værktøjet klart ved hånden, så du kan lave tingene med det samme, når der er brug for det. 

Vi har lavet denne guide, så du nemt kan finde ud af, hvilket værktøj du har brug for. 

1. Hammer, sav og skruetrækker

Du har selvfølgelig først og fremmest brug for noget helt simpelt værktøj til at udføre forskellige opgaver i huset med. Det er for eksempel en hammer, en sav og en skruetrækker. Derudover kan det også være en god ide at have en boremaskine. Det er meget muligt, at du allerede har disse ting med fra lejligheden, da de også har været brugbare der til for eksempel at hænge billeder eller gardiner op. Du vil dog sikkert opleve, at du kan få brug for flere forskellige typer af bor eller skruetrækkere, når du bor i hus, fremfor i lejlighed. 

2. Vaterpas og tommestok

Når du skal hænge gardiner op, har du også brug for noget til at måle, om det hænger lige. Der kan et vaterpas eller en tommestok være et rigtig godt værktøj. Hvis du skal sætte møbler eller hylder op, er vaterpasset også uundværligt i forhold til, om hylderne hænger lige. Det kan være svært at måle sig til, men vaterpasset lyver aldrig. 

3. Pensler, fugemasse og stige

Når du bor i hus, kommer du også til at skulle vedligholde ydersiden af din bolig i langt højere grad, end du skulle før. Hvis du bor i et træhus, vil du typisk skulle male det med jævne mellemrum. Bor du i et murstenshus, er det nødvendigt at holde øje med fugerne og stenenes kvalitet. Nogle ting kan du selv reparere for eksempel med noget fugemasse, andre ting vil du have brug for professionelle til at tage sig af. 

På huset er det selvfølgelig også nødvendigt, at du kan nå at male eller fuge højt oppe. Du får derfor selvfølgelig også brug for en stige. Det kan være, at du allerede har en lille stige fra lejligheden, men det er meget muligt, at du får brug for en længere stige nu. Når du bor i hus, har du jo også ansvaret for taget og tagrenderne, og der kan det være nyttigt at have en lang stige, så du kan nå dem. 

4. Rive, græsslåmaskine og sneskovl

Endelig er der jo også en dejlig have rundt om dit hus, som du får brug for noget værktøj til. Det kan for eksempel være en rive til at rive blade sammen om efteråret, en græsslåmaskine til at slå græsset om sommeren og en sneskovl til at rydde fortovet om vinteren. Derudover vil du sikkert også få brug for din sav uden for, når du skal skære generende grene af dine træer. Er det nogle større træer, kan det være en ide, at du anskaffer dig en motorsav.