Hvordan virker injektionsnåle til endoskoper?

Injektionsnåle til endoskoper er små tynde nåle der bruges til at medicinere direkte i væv eller organer. Et endoskop er en sonde der bliver indført gennem kroppens naturlige åbninger. Det er lavet af et bøjeligt fiberoptisk kabel. Endoskopet har både lys og kamera så lægen kan operere ved hjælp af en kontroller og en computerskærm.

Lægen har fuld kontrol

Endoskopet styrer lægen med stor præcision. Den eneste ubehag der er forbundet med endoskopi er ved indførelsen af endoskopet. Det giver ingen smerte. Den helt store fordel er at det er muligt at lave meget små indgreb uden at få brug for store manuelle snit. Operation med endoskop er mere skånsomt for patienten. Risikoen for fejl og skader under operationen er også langt mindre. Der findes nåle i forskellige størrelser og længder. Udstyr og nåle til endoskoper kan du købe hos EkkoMed.

Nålen kan bruges til tatovering

Før en operation er det altid vigtigt at afmærke området der skal opereres. Ved undersøgelse af for eksempel tarmen, kan lægen bruge injektionsnålen til at markere det kritiske område. Med en knap på håndtaget kan lægen dosere og indsprøjte en ganske lille mængde tatoveringsblæk på tarmvæggen. Sådan markerer han før operation. En god markering sikrer høj præcision og holder indgrebet minimalt.

Kan nålen bruges flere gange?

I princippet kan en nål af rustfrit stål sagtens renses og steriliseres til genbrug. Men det er ofte forbundet med højere omkostninger. Desuden er der risiko for overførsel af smitte når du genbruger nåle. Sterilisering af instrumenter er en omfattende proces. Derfor er engangsnåle det mest almindelige. De kan både være lavet af rustfrit stål eller plastik. For enden af endoskopet er der monteret en særlig låsemekanisme. Med den kan lægen bestemme om nålen er ude eller inde. Det er en populær sikkerhedsmekanisme.