Idéer til temafesten

Temafester er sjovest, når alle er med på idéen og ankommer udklædt. Det er derfor vigtigt, at temaet for temafesten er noget alle kan relatere til. Er temaet noget som kun halvdelen kender til, eller skal der lægges for meget tid og energi i at finde kostumer, så sker det ofte, at det hele falder til jorden. Grundreglen er derfor, at temaet skal være gennemgående og være nem at finde kostume til.

De klassiske temafester er ofte bestemt af en årstid eller et årti. Disse temafester giver gæsten et bredere udvalg af kostumer at vælge imellem, hvilket øger chancerne for en fest, hvor alle gæsterne ankommer i kostume.

Sikre vindere:

  • Gangsterfesten – Det er nemt for mændene især at finde tøj til denne slags fest, da mændene som regel bare skal bruge et par enkelte accessoires til deres jakkesæt. Det samme gælder kvinderne, som skal bruge lidt smykker og måske en boa til en af deres lidt mere farverige kjoler.
  • Hawaiifesten – Et utrolig nemt tema at afholde om sommeren. Alle har gerne en farverig overdel at tage på, hvilket betyder at gæsterne kun behøver en krans og/eller en stråhat. Som vært skal du bare have i en kæmpe punchbowl, og så er festen ellers i gang.
  • Pirat/cowboy/vikingefesten – Disse temaer er en anelse mere risikable, fordi det kræver mere forberedelse af gæsten. Alle kender til disse temaer, men det er de færreste som ligger inde med en vikingehjelm eller en piratklo.

Gennemgående for de ”sikre vindere” er, hvor let det er for gæsterne at finde et kostume. Hvis du, som vært, vil skabe de mest optimale forhold for en vellykket temafest, er det en god idé at gøre ekstra meget ud af pyntningen af festlokalet. Nogle tema baserede lege er heller ikke nogen dårlig idé. Yderligere kan du have nogle ekstra hawaii kranse liggende, i tilfælde at nogen gæster ikke kommer i kostume.

TIP: Der findes flere steder på nettet, hvor du kan købe både pynt, kostumer og alt det andet til temafesten. Her på siden kan vi varmt anbefale at kigge forbi Partybutikken.dk, hvor du finder alt til temafesten.

Der behøver ikke være nogen anledning for at holde en temafest. Nogen gange er det sjovere, hvis der ikke er nogen specifik anledning andet end, at du som vært, synes det kunne være sjovt. Et originalt tema er ofte meget sjovere end én af de klassiske, men du skal være sikker på at det er noget alle kan relatere til. At komme på et originalt tema er meget svært, men et godt fif er at bruge noget aktuelt og fordreje det til noget sjovt og kreativt. Har en Disney film lige haft premiere i biografen? Disney World tema. Er endnu en kendt blevet gravid? Babyshower tema. Er Donald Trump lige blevet præsident? Spraytan tema.

De bedste temafester er de fester, hvor temaet er en del af samtalen, og ikke kun et pyntet lokale eller et farverigt kostume. Derfor er temafester omhandlende aktuelle emner en rigtig god idé. Du skal blot være opmærksom på at kunne dreje idéen, så dine gæster har flere valgmuligheder hvad angår kostumet. I bund og grund handler det om, at have sjov fest hvor alle har det sjovt og føler sig tilpasse. En temafest kan være både sjov og afslappet, men du skal, som vært, være realistisk, og vælge et tema som flere end dig selv synes er sjov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *