Ny som landmand? 3 praktiske ting, du skal eje

Uanset dine grunde til at starte op som landmand så er der mange ting, du skal vide, før du kan drive landbrug på et optimalt funktionsniveau. Det kræver stor viden og erfaring, og den kan man ikke købe sig til. Til gengæld kan man købe sig til det bedste udstyr til en start, og her vil vi gerne hjælpe dig på vej. Vi har samlet 3 bud på smart udstyr, du bør eje som landmand.

Fodervogne til dine dyr

Når man har en gård, har man også dyr. Og helst mange af dem. Det betyder, at det ikke altid er lige nemt at få dem fodret og vejet, men det skal gøres, og hvis man vil være effektiv, skal man derfor have fodervogne, som er designet til netop at kunne aflevere foderet optimalt.

En vægt til grise

Du kan ikke bruge en normal vægt, når dine grise skal vejes for, at du kan vurdere, om de er klar til slagtning. Her skal du bruge en såkaldte grisevægt, eller kreaturvægt, hvor dyret selv kan gå op på vægten via en rampe, da det ellers ville være en umulig opgave at få vejet dyret. De er nemlig ikke sådan lige at løfte med hænderne.

Ornespray

Vil du gerne styre, hvornår dine grise skal have små grisebasser? Så kan du bruge en ornespray, som gør hunnerne brunstige. Du sprøjter denne spray på hunnens tryne, hvorfor hun får lyst til at være sammen med en orne. Det er effektivt middel, hvis du ganske enkelt ikke kan vente på, at dine søer bliver gravide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *