Sådan finder du en damecykel, der passer til dit behov

Der findes i dag rigtig mange forskellige former for cykler. Det kan derfor være svært for dig at finde ud af, hvilken cykel du skal vælge, når du skal købe ny damecykel. I denne artikel kommer vi med en lille guide til, hvad du skal tænke over. Den er lavet i samarbejde med bikeandco.dk, en cykelbutik, hvor de forhandler damecykler fra en række kvalitetsmærker. 

1. Hvor langt skal du cykle?

Når du skal finde en damecykel, er det først og fremmest vigtigt, at du tænker over, hvor langt du skal cykle i det daglige. Drejer det sig om to kilometer eller 20? Hvis det er to kilometer, kan du sagtens cykle dem på en citybike eller en shoppingcykel. Det er dem, der også bliver kaldt bedstemorcykler. Skal du cykle længere, kan det være rart, at du har en lettere damecykel, så du kommer hurtigere frem. I det tilfælde kan det være en god ide for dig, at du vælger en racercykel i stedet. 

2. Hvor god form er du i?

Det er sin sag at køre 20 kilometer på en racercykel, hvis du ikke er i særlig god form. Men det behøver ikke at afholde dig fra at komme i gang med at cykle eller at fortsætte med det i dit eget adstadige tempo. Det at cykle er nemlig en rigtig god måde for dig at holde din grundform ved lige på. Skal du cykle langt, men har ikke mod på en racercykel, kan det være en ide for dig, at du overvejer en elcykel i stedet. Der får du noget hjælp til at komme fremad. 

3. Hvad skal der kunne være på cyklen?

Hvis du skal kunne bruge cyklen, når du handler til at have indkøb på, er det smartest for dig, at du vælger en shoppingcykel, en elcykel eller en citybike. Der er plads til en cykelkurv foran. Hvis du vælger en racercykel, kan du have varerne hængende i en cykeltaske på siden af cyklen.