Springforme er uundværlige i køkkenet

Om du bager lidt eller meget, så er de klassiske springforme stort set uundværlige i et køkken.

De kan bruges til utroligt mange ting, og faktisk også til mere end bare bagning, læs mere her i artiklen om hvad du kan bruge dine springforme til og hvorfor de er så gode at have i et køkken.

Perfekte kager der er nemme at løsne

Springforme består af en bund, hvor man spænder en kant fast, rundt om bunden. Det vil sige når kagen er bagt, så kan man også lige så nemt fjerne kanten igen.

Det er helt ideelt til runde kager der skal præsenteres flot, og evt. dækkes med glasur eller flødeskum inden servering.

Du kan med fordel også bruge springforme til at lave cheesecake i, eller forskellige madretter.

Grundet formen og kanterne er er der en rigtig god varmefordeling i springforme og din kage bliver derfor bagt jævnt.

Springforme i forskellige størrelser og former

Du kan få springforme i mange forskellige størrelser og faktisk også former. De fleste tænker at en springform er rund, men du kan også få springforme der f.eks. er hjerteformede.

En springform fås også ofte med andre type bunde eller indsatser der giver et bestemt mønster i kagen, eller f.eks. til en klassisk budding.

Springforme er nemme at bruge

Generelt er springforme en af de nemmeste bageforme at bruge. Du kan smøre kanterne og bunden på formen med smør eller olie, inden du kommer din dej ned i formen, for at få den til at slippe endnu nemmere.

Ønsker du en helt glat bund kan du selvfølgelig også lægge bagepapir i bunden, dette er dog ikke nødvendigt.

Alt efter hvad du laver i din springform skal den typisk fyldes halvt eller ⅔ op, så der også er plads til at kagen kan hæve.