3 grunde til at dit barn skal spille computer

Hvis du som forældre har en teenagedreng, som låser sig inde på værelset i mange timer i træk og nærmest ikke viser sig i hjemmet, medmindre der er mad på bordet, så er du ikke alene. Men du bør faktisk ikke bekymre dig så meget, som du måske gør. Computer er ikke kun blod og ødelæggelse, men der er mange fordele for unge – også selvom det ikke var noget, der var, da I var unge.

Nye sprogkundskaber

Internettets sprog er engelsk, og du har helt sikkert hørt dit barn sidde og råbe på engelsk inde fra værelset. Samtidig eksponeres de også for engelsk i alt det skriftlige, som de møder, og det kan hjælpe dem godt på vej i en verden, som bliver mere og mere globaliseret.

Stærke samarbejdsevner

Som måske det vigtigste lærer man at samarbejde om et fælles mål, og hvis du eksempelvis sender dit barn på en e-sport efterskole, vil samarbejdsevnerne blive kraftigt forstærket. I mange populære spil skal man spille hold mod hold, og vil man altså vinde, skal man kunne hjælpe ens holdkammerater så meget som muligt. Dette gælder særligt i eksempelvis Counter-Strike, som din søn helt sikkert spiller.

Forbedret finmotorik

De fleste spil kræver meget præcise bevægelser og reflekser, hvis man vil være succesfuld. Det trænes konstant, og det er blandt andet derfor, at man snakker om, at gamere er nogle af de bedste til eksempelvis at flyve kampfly og lignende. Præcisionen og koncentrationen blandt de bedste gamere findes ikke i tilsvarende kategorier, og du kan altså forvente noget af dit barn på den front.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *