Fjernelse af varicer i lokalbedøvelse

Døjer du med åreknuder – de såkaldte varicer – ved du, hvilke genvordigheder disse kan være årsag til. Om sommeren har man ikke lyst til at vise benene frem – åreknuder sidder som oftest i overfladen af huden på lår eller skinneben, og har en knoldet og blålig fremtoning, som mildest talt ikke er særlig køn. Åreknuder får dine ben til at fremstå ujævne og gamle, og selv om varicer ikke i sig selv er farlige, kan de give ubehag i form at spændinger og en fornemmelse af tyngde i benene.

Hvad er varicer?

Varicer (åreknuder) er blodårer, som på grund af defekte veneklapper har udvidet sig og derfor snor og slynger sig i stedet for at ligge lige. Da de i sagens natur fylder mere, end de burde, fremstår de som blålige buler under huden. Varicer er ikke farlige for helbredet, og selv om de i sjældne tilfælde kan være tegn på underliggende symptomer, er de ganske normalt forekommende, især hos gravide og folk som er oppe i årene, da venernes elasticitet aftager med alderen. Varicer er primært et kosmetisk problem – men dette bør ikke afholde dig fra at søge behandling, hvis du er generet af udbulende varicer på benene.

Varicer kan fjernes uden kirurgi

Der er gode nyheder til dig, der gerne vil af med dine åreknuder. Ved hjælp af moderne teknologi er det nemlig muligt at fjerne langt de fleste varicer under lokal bedøvelse, og helt uden at skulle skære. En behandling mod varicer efterlader ingen ar, og du er på benene igen umiddelbart efter behandlingen. Den mest skånsomme behandling er indvendig laser, som brænder den store vene på låret, hvorefter kroppen selv sørger for opheling – med udslettelse af åreknuden til følge. En anden mulighed er indsprøjtning af astringerende væske, evt. i kombination med skum, og endelig kan åreknuden trækkes ud via et snit i lysken. En forudgående ultralydsundersøgelse vil være bestemmende for, hvilken type behandling, der er den rette for dig.