Vær beredt – vær klædt korrekt!

Derhjemme kan du helt selv bestemme, hvad du vil have på af tøj, men sådan gælder det ikke altid på arbejdspladser.

Der kan være krav om, at man skal have en uniform på, som alle medarbejdere har på, eller det kan også være, arbejdspladsen har udfærdiget nogle retningslinjer, som hver medarbejder skal overholde i forhold til at udvælge tøj fra garderoben derhjemme til brug på arbejdspladsen.

Men andre steder har man en mellemting mellem afslappet tøj og uniform, og det kan man betegne som kliniktøj.

Hvor man i gamle dage skulle være sømmeligt klædt i henhold til den ‘rang’, man besad i sygehusvæsenet, så er man heldigvis gået over til at have fokus på, at tøjet skal være mageligt og praktisk og ikke bare se pænt ud og eventuelt være til gene, når man arbejder.

Derfor har man udarbejdet kliniktøj, der bliver brugt i sundhedssektoren med fokus på, at alle ansatte kan udføre deres arbejde bedst muligt i det tøj, de har på.

Man kan dog stadigvæk se forskel på læger og sygeplejersker i kliniktøj, men man har fjernet elementer som unødig ornamentering og stramme munderinger.

Nu er man mere overgået til, at designet skal være enkelt og brugbart samtidig med, at det er komfortabelt for den enkelte at have på.

Godt kliniktøj er blandt andet noget, hvor der er store og overskueligt lommer på løstsiddende kåber/dragter, hvor det er nemt at finde frem til det, man skal bruge, i en akut situation uden at skulle lede alt for længe.

Desuden skal man også gerne have noget godt fodtøj, man kan holde ud at have på, da man skal gå lange afstande på en arbejdsdag i sundhedssektoren.

Her har man udviklet specielle kliniksko til formålet, der er skabt efter devicen at passe til foden og være rar at have på.

Leder du efter kliniktøj? Så kan du jo kigger lidt nærmere her og finde det: Praxiswear.com